Home » Nieuws » Wie 4 uur zonder elektriciteit zit, krijgt 35 euro vergoeding

Wie 4 uur zonder elektriciteit zit, krijgt 35 euro vergoeding


Wie door een panne vier uur zonder stroom zit, krijgt binnenkort een schadevergoeding. Het gaat om 35 euro voor de eerste vier uur en 20 euro per aanvullende periode van vier uur, zo heeft Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche (sp.a) beslist.

"Een stroomonderbreking kan heel wat schade en ongemak veroorzaken voor gezinnen en bedrijven. Het is dus vanzelfsprekend dat ze een correcte en snelle vergoeding krijgen", zegt de minister.

Momenteel moeten slachtoffers van een zware stroompanne naar de rechter stappen als ze een schadevergoeding willen. In de toekomst zal de netbeheerder (Eandis of Infrax) bij ernstige pannes altijd aansprakelijk zijn en een forfaitaire vergoeding moeten betalen. Als de netbeheerder vindt dat de oorzaak voor de panne bij een aannemer ligt, kan hij op zijn beurt de schade bij de aannemer verhalen.

Consumentenorganisatie Test-Aankoop vindt de voorgestelde bedragen te laag. "Dit zorgt voor een eenvoudige procedure. Wie dit te weinig vindt, kan nog naar de rechter stappen", aldus Gorik Vanholen, de woordvoerder van minister Van den Bossche.

Bron: de Morgen

Lees meer Nieuws