Home » Energie » Vraag & Antwoord » Verhuis - Energielevering

Verhuis - Energielevering


Procedure bij een verhuis

Er zijn een aantal situatie die invloed hebben op de verhuisprocedure. Maak je keuze hieronder zodat je de juiste procedure kunt volgen.

  1. Je wilt het huidig contract overzetten op het nieuwe adres?
  2. Je wilt het huidig contract overlaten aan de nieuwe bewoners?
  3. Je wilt alleen een nieuw contract op het nieuwe adres. Het huidige adres blijft bewoond.

Bekijk hier aanvullende verhuisinformatie.

 

 

Optie 1: Je neemt jouw energiecontract mee

Als je gaat verhuizen, neem je ruim een maand op voorhand contact op met jouw leverancier. De leverancier zal je vertellen wat er van je wordt verwacht.

Zodra je de sleutels van de nieuwe woning hebt en je er dus effectief energie kunt verbruiken, vul je op het verhuisformulier de gegevens in die jouw leverancier nodig heeft om de energievoorziening op het nieuwe adres administratief te regelen.

Noteer de meterstand op de dag dat je de sleutels van de nieuwe woning krijgt. Laat de door jou vastgestelde meterstanden op verhuisformulier 1 ondertekenen door de vorige bewoner of eigenaar van de nieuwe woning. Zo vermijd je discussie over de juiste meterstand.

Bezorg de gegevens van het verhuisformulier 1 zo snel mogelijk en zeker binnen 1 week per post, telefoon, fax of via de website aan jouw leverancier.

 

Optie 2: Je draagt het energiecontract over aan de nieuwe bewoners

Als de bewoners van jouw oude woning jouw huidige contract willen overnemen, dien je eerst een overname-formulier aan te vragen bij jouw huidige energieleverancier.  Als dit volledig ingevuld en opgestuurd is, ben je vrij om een nieuwe leverancier te kiezen voor je nieuwe woning. Gebruik hiervoor onze berekeningsmodules en vraag een nieuw contract aan, vermeld als aanvangsdatum de dag dat je wenst in te trekken in de nieuwe woning. 

 

Optie 3: Je wilt een nieuw contract voor jouw nieuwe woning

Je bent volledig vrij om een nieuwe leverancier te kiezen voor jouw nieuwe woning. Jouw oude contract blijft bestaan op het oude adres. Gebruik onze berekeningsmodules om de beste energieleverancier te kiezen en vraag een nieuw contract aan, vermeld als aanvangsdatum de dag dat je wenst in te trekken in de nieuwe woning. 

 

Berekingingsmodules:

Berekeningsmodule Gas,

Berekeningsmodule elektriciteit.Meer FAQs